miercuri, 24 iulie 2019

Cum trebuie să tratăm cu ulei de îngrijire a lemnului jaluzeaua de bambus?

Pentru utilizarea în exterior, este foarte important să tratăm ruloul de bambus cu ulei de îngrijire a lemnului. Acest lucru va rezulta ca jaluzeaua de bambus să fie moderat impermeabilă la apă, evitând astfel apariție mucegaiului pe suprafață într-o vreme umedă. 


Tratarea jaluzelei cu ulei de îngrijire a lemnului nu este un lucru complicat, nu necesită vreun experiment, avem nevoie doar de puțin timp și spațiu. Dacă am cumpărat uleiul pentru lemn, cum ar fi uleiul de îngrijire a lemnului din grădină Sadolin, atunci trebuie doar să ungem un strat subțire pe ambele părți a jaluzelei. Atât de simplu. O astfel de cutie este suficientă pentru aproximativ 12-14 m2.

Este important să ungem doar un strat subțire din uleiul de îngrijire a lemnului, deoarece bambusul absoarbe doar o anumită cantitate, deci dacă ungem cu mult ulei, acesta poate deveni lipicioasă datorită excesului (care nu este absorbit).

Deoarece vara, soarele poate usca bambusul, vă recomand să tratați cu acest ulei în fiecare an pe ambele părți a jaluzelei. Preferabil în toamnă, înainte de sezonul ploios.

Bineînțeles, este posibil să comandăm jaluzeaua de bambus deja tratat cu ulei. Acesta este un cost suplimentar, și este mult mai scump decât dacă am face noi acasă. Există un motiv pentru acest lucru, și anume că este vorba despre o operațiune care necesită mult spațiu. Nu este posibil împachetarea și trimiterea imediat după ce este tratat cu ulei, trebuie așteptat uscarea acesteia, însă până atunci, ocupă mult spațiu. Necesită cel puțin o zi pentru uscare, ca după aceea să fie ambalabilă.

Aceste materiale de bambus sunt foarte rezistente la soare, dar pentru a fi moderat impermeabile la apă, este recomandabil să tratăm în fiecare an cu ulei de îngrijire a lemnului. Așadar, putem să ne bucurăm de avantajele jaluzelelor de bambus ani de zile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu