joi, 21 mai 2020


Unde ar trebui să pun role de bambus? Care sunt avantajele / dezavantajele?



Jaluzelele de bambus pot fi instalate în multe locuri, cum ar fi poate fi fixat pe cadru sau pe planul de sticlă al ferestrei / ușii, încastrarea ferestrei în cazul peretelui, tavanului etc.
Nu depinde doar de caracteristicile arhitecturale ale unei anumite locații pentru a vedea unde merită să atașați jaluzeaua: atât funcționalitatea, cât și nevoia individuală joacă un rol important în selectarea locației de montare potrivite.
  • Când se montează pe un cadru al ferestrei, puteți alege ca jaluzeaua să acopere doar geamnul sau și cadrul geamnului. În ambele cazuri, cadrul trebuie să fie găurit pentru suspensie.
Dacă numai geamul este acoperit de jaluzea, se poate întâmpla că lumina soarelui se infiltrează minim la margine, dar acesta este unul singur, în cazul camerei de zi nu este absolut deranjantă. Materialul jaluzelelor din bambus oricum aprox. 10-30% transmisie lumină în funcție de care materie primă se alege.
Dacă alegem să avem cadrul ferestrei acoperit de jaluzele, trebuie să ținem cont de mânerul geamului sau ușii. Este important să nu existe părți proeminente care pot împiedica ridicarea sau coborârea jaluzelelor, așa că faceți acest lucru asigurați-vă că acordați atenție la determinarea dimensiunii jaluzelelor.
Unul dintre dezavantajele montării pe un cadru este acela că atunci când este rulat poate împiedica deschiderea în cazul unei ferestre cu deschidere lateral. Cu toate acestea, atunci când este lăsat jos, aceasta nu este de obicei o problemă.

  • Rola de bambus poate fi montată și pe un perete sau pe tavan. Avantajul este că nu trebuie să găuriți cadrul și nici măcar întreaga fereastră, putem acoperi tot geamul cu jaluzelele deoarece nu există nicio problemă cu locația mânerului (care, la rândul său, este o considerație importantă la montarea pe un cadru).
Dacă există suficient spațiu între fereastră și tavan, putem monta jaluzelele pe peretele lateral de deasupra ferestrei pentru că atunci când sunt trase în sus să nu se atârne pe geam sau pe ușă. Așa cu siguranță nu va împiedica deschiderea ușilor și ferestrelor. Un avantaj suplimentar al acestei suspensii este că bobina este trasă în sus nu acoperă deloc geamul ferestrei.

Dezavantaje de fixare pe peretele sau tavanul lateral:

  • dacă jaluzeaua se află în starea coborâtă, nu poate fi deschis complet ușa ferestrei sau terasei.
  • dacă nu există suficient spațiu deasupra ușii ferestrei / balconului, nu poate fi fixat destul de sus. Acest lucru poate preveni deschiderea completă a ușilor și ferestrelor.


În cazul închiderii geamurilor, avem mai multe opțiuni pentru fixarea jaluzelelor din punct de vedere al locației.

  • Jaluzeaua poate fi montat pe peretele lateral de deasupra ferestrei sau al ușii din terasă, sau pe tavan. În ambele cazuri, adâncimea totală a ferestrei poate fi acoperit cu jaluzele de bambus.
  • De asemenea, jaluzelele pot fi fixate pe partea de perete din incinta ferestrei. Avantajul este că nici cadrul nu trebuie să fie găurit aici, ci în starea înrolată a rolei de bambus poate împiedica deschiderea ușii (cu excepția cazului în care ușa ferestrei sau terasei nu se deschide spre interior).
  • Dacă nu vă place oricare dintre opțiuni, puteți alege, de asemenea, să găuriți jaluzeaua pe cadru. Există două opțiuni pentru montarea pe un cadru, ceea ce a fost deja detaliat mai sus.

În cazul unei ferestre despărțite putem putem unul sau mai multe jaluzele:


  • Dacă facem o jaluzea mai mare care acoperă întreaga ușă, este recomandat deasupra ferestrei, deci între fereastră și tavan altfel nu se poate deschide fereastra.
  • Avantajul este că trebuie să avem doar un dispozitiv de ridicare. Cu toate acestea, în cazul dimensiunilor foarte mari, prezintă mai multe dezavantaje: o greutate mai mare face ca jaluzeaua să fie mai dificil de utilizat și cablul, precum și structura (mecanica) poate fi distrusă mai devreme.
  • Jaluzelele mai mici, sunt o alegere mai optimă pentru o fereastră despărțită deoarece acestea pot fi folosite separat, deci mai ușor, cantitatea de lumină poate fi controlată, deoarece separat poate fi tras în sus sau în jos. În plus, este mai estetic și de obicei nu provoacă, nici măcar atunci când este montat pe o grădină cu ferestre, problemă la deschiderea ferestrelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu