joi, 21 mai 2020


Ce se poate face dacă jaluzelele jaluzelele au mucegai?


Rola de bambus este fabricată din material natural. Materia primă prelucrată își datorează culoarea carbonizării, prin urmare nu este vopsit, nu este tratat la suprafață. Din această cauză, lemnul natural se poate decoji cu ușurință atunci când este expus la apă, așa că este recomandat pentru utilizare în aer liber numai atunci dacă este tratat suprafața cu ulei pentru lemn.

După tratarea suprafeței, desigur, nu va fi rezistent la apă, doar moderat tolerează mediile umede, de aceea este important să avem un loc relativ acoperit, așezați rola de bambus, într-o parte în care nu o atinge direct ploaia.

Uleiul pentru lemn de mobilier de grădină Sadolin este cel mai potrivit pentru tratarea suprafeței. Trebuie tratate suprafața anual pe ambele părți ale jaluzelei cu ulei pentru lemn înainte de expunere în exterior. Este important ca toamna și iarna să demontăm, iar primăvara și vara putem din nou monta.

În ciuda tuturor acestor măsuri, se poate întâmpla, din păcate, ca petele de mucegai să apară pe jaluzelele de bambus. Poate fi, de asemenea, cauzată de un mediu umed, mai ales dacă jaluzelele au fost rulate umed înainte să se usuce complet. 

Ce să faci într-un astfel de caz? Suprafața mucegăită poate fi îmbunătățită după tratare, dar, din păcate nici după tratare nu va fi la fel de frumos ca înainte.

Primul pas este îndepărtarea petelor de mucegai. Folosește pentru asta spray pentru mucegai. Sunt disponibile diverse lichide de mucegai, este posibil să doriți să încercați mai multe moduri dacă eșuați la început pentru a scăpa de mucegai. Din păcate sprayul pentru mucegai poate estompa culoare jaluzelei, dar asta afectează doar estetic, funcționalitatea nu este afectată.

Al doilea pas este utilizarea unui inhibitor de mucegai. Previne mucegaiul care poate apărea mai târziu dacă spălăm suprafața cu soluție anti-mucegai. Ca a treia etapă, se recomandă ungerea rolei de bambus cu ulei de îngrijire a lemnului. Nu este recomandat să vopsiți jaluzeaua pentru că din această cauză materialul se întărește după care nu va fi funcțional, dacă doriți cu adevărat să reîmprospătați puțin culoarea jaluzelelor, o puteți face cu ulei de lemn colorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu