joi, 21 mai 2020


Cum calculăm dimensiunea jaluzelelor? Cum se măsoară fereastra?



Pentru a calcula dimensiunea ideală, trebuie mai întâi să decidem unde punem rola de bambus.
Despre alegerea locului potrivit, avantajele și dezavantajele acestuia o descriere detaliată poate fi găsită în „Unde să puneți rola de bambus? care sunt părțile pro / contra? ".
În funcție de spațiul disponibil și de propria alegere, se poate instala în mai multe moduri. Din acest motiv, următoarele luați în considerare dimensiunea jaluzelei, mai exact lățimea jaluzelei la determinarea acestuia:

Când se montează pe un cadru al ferestrei:


  • Există mai multe opțiuni, dar asigurați-vă că acordați atenție anumitor piese, de ex. pe mâner, deoarece jaluzeaua atunci când este coborât poate va sta urât din cauza mânerului ferestrei.

  • Dacă fixați jaluzeaua la cadrul ferestrei, puteți alege jaluzelele care acoperă doar sticla, în felul acesta nu atârnă materialul pe cadrul ferestrei. În cazul sticlei, dimensiunea jaluzelei trebuie specificată cu 0,5-0,5 cm mai mică ca suprafața sticlei, deci să nu atingă cadrul ferestrei. Un 0,5-0,5 cm este suficient, nu trebuie să lăsați un decalaj mai mare deoarece lumina poate pătrunde între cadrul ferestrei și jaluzea. O altă opțiune este ca jaluzeaua să se atârne și pe cadrul geamului. Dacă dorim să instalăm în acest fel, atunci în acest caz dimensiunea ar trebuie să fie calculați ca jaluzeaua să fie cu 1-1 cm mai mare decât sticla geamului, adică să atârne și pe cadrul geamului pe ambele părți cca. 1-1cm. Dimensiunea exactă depinde de cât de largă este rama ferestrei noastre și unde este amplasat mânerul deoarece nu este recomandat și nici estetic să se atârne de mânerul ferestrei.

  • Deoarece jaluzeaua se mișcă constant cu fereastra/ușa, trebuie să luăm în considerare ca atunci când jaluzeaua este trasă în sus va exista o rolă de bambus de ex.: din cauza peretului, ușa/ferestra se poate deschide numai atunci dacă jaluzeaua este coborâtă.


În cazul montării pe perete:




  • Poate fi fixat și pe un perete lateral (partea peretelui de deasupra ferestrei) sau pe tavan. La determinarea mărimii jaluzelei, în ambele cazuri 3-3cm suprapunere trebuie calculată la dreapta și la stânga. Cu cei 3-3cm vor umbra complet încăperea, din moment ce va acoperi întreaga fereastră, deci nu se va infiltra lateral lumină.
  • Prin urmare, atunci când este ridicat, materialul este înfășurat pe fereastră, atunci când se montează pe un perete lateral, este recomandat să-l ridicați mai sus, pentru a nu împiedica fereastră să se deschidă complet. 


În cazul ferestrei oblice:


  • pe plafon
  • între plafon și perete
  • pe peretele de deasupra cadrului ferestrei
  • pe cadrul ferestrei


În cazul unui perete lateral sau al unui tavan, trebuie calculată o suprapunere de 3-3 cm. La fixarea în interiorul unei ferestre, acesta trebuie să fie cu 1-1 cm mai mic lățimea jaluzelei ca adâncitură, astfel încât marginea jaluzelei de bambus să nu atingă peretele. În cazul cadrului ferestrei, 0,5-0,5 cm jaluzele mai mici sunt necesare dacă este acoperită doar suprafața sticlei sau 1-1 cm ar trebui să fie dacă doriți să atârne pe cadru.Rola de bambus învelită poate împiedica deschiderea ferestrei / ușii (bobină), deci asigurați-vă că aveți în vedere acest lucru pentru montare atunci când selectați o locație.


La determinarea înălțimii jaluzelei, trebuie luate următoarele în considerare: 


    • Tip 1G are umerase care au dimensiunea de 2,5 cm în timpul producției sunt excluse din înălțimea jaluzelei prin urmare de ex.: un 150cm înălțime de jaluzea tipul 1G van fi 152,5 cm înălțimea totală. 

    • Pentru tipurile 1G și 2G când jaluzeaua de bambus va fi trasă în sus va rămâna o rolă de bambus pe fereastră sau deasupra ei. Jaluzelele roman 2R nu se rotesc într-o rolă când este tras în sus, ci se pliază. Din această cauză, trebuie să fixăm mai sus jaluzeaua pentru ca acesta să nu împiedice deschiderea ușii/ferestrei. Materialul îmfășurat (rola) depinde de înălțimea jaluzelei. Înălțimi aproximative ale rolei sunt indicate în tabel:




Înălțimea jaluzelei de bambus
Înălțimea rolei în starea trasă în sus împreună cu mecanism


1G
2G
2R
100cm
15cm
12cm
19cm
150cm
16cm
13cm
20cm
200cm
17cm
13,5cm
20,5cm
250cm
18cm
14cm
21cm







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu